Feriekroatia.com © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Info!

 

 

FerieKroatia.com har 3 leiligheter på Mandre, Pag i Kroatia helt ute ved kysten som man kan leie. Den ene leiligheten har 10 soveplasser og de 2 andre har 6 soveplasser. Leilighetene ligger fra ca 70 m ifra Adriaterhavet.

 

Trykk på kontakt for å forhøre deg om når disse leilighetene er ledig!

 

De beste ønsker

FerieKroatia.com

 

 

PAG!

"grad na otoku iznenadenja"

 

PAG, en øy i nord-dalmatiske øygruppa, tredje største i Kvarner, beliggende mellom Kvarneric og Velebit kanal, med en nordvestlig-sørøst fristen, areal 284,5 km ², befolkning 7969 (ca 60 km lang, mellom 2 og 10 km bred). Den sørvestlige kysten av øya er lav, og den nord-vestlige er bratt og høy: Pag bukten (med store Caska Cove) og Stara Novalja Bukten, sørøst på øya har tre kapper. Klimaet er i Middelhavs temperaturer. Ingen overflatevann og bekker finnes på øya, men det er kilder nær Metajna, Novalja, Povljane og Pag. Mesteparten av øya er steinete, mindre områder er dekket med Middelhavs busker. Sørøst på øya inneholder Karst innsjøer Velo Blato og Malo Blato. Øyas høyeste toppen er Sveti Vid (St. Vitus, 348 m).

 

Vine (zutica), grønnsaker og frukt dyrket i dalene og mark (Novaljsko, Kolansko, Povljansko, Vlasicko og Dinjisko). Arealet av Lun halvøya (20 x 2 km) er det meste under oliven-lunder. Saueoppdrett (ost av Pag, ull) og viniculture (vinproduksjon) også representerer høvding yrker på øya. Større steder på øya er forbundet med en vei og en 300 meter lang bru bygd i 1968 (lengden av buen over havet er 195 m), via Cape Fortica, Razanac og Posedarje med hovedveien. Fergeforbindelse Prizna - Zigljen. Major havner og marinaer seiling inkluderer Stara Novalja, Pag, Caska, Metajna, Dinjiska, Stara Povljana, Nova Povljana, Košljun, Simuni, Mandre, Novalja og Tovarnele.

 

I Pag`s fortid var øya bebodd av den illyriske stammen kalt Liburnians (ruinene av et fort og en nekropolis i nærheten Kolan, i Mihovilje nær Novalja, i Dabor og Vidasov Kant), områder med tumuli fra bronsealderen ligger mellom Košljun og Símun. Ved begynnelsen av det 1. århundre, senest, bygget romerne et festningsverk for å forsvare seg mot illyriske stammer: en stor castrum Cissa (Caska), en port castrum Navalia (Novalja) og de mindre fortene: Košljun over Novaljsko feltet, Svetojasnica på neset av Karst Zaglava. Bortsett fra de fortene, var det også større (Pagus) og mindre romerske bosetninger (ruiner av en by i Tovarnele nær Lun, i feltene Brbonovica og Lesandrovica, etc.).

 

Kroatene bebodde øya tidlig, deres store oppgjør etter sin befolkning på øya var Kesa (en del av som er inkludert i dagens Novalja). Kong Petar Kresimir IV donerte (1071) den nordlige delen av øya til kirken Rab, den sørlige delen av øya kom under Zadar. I middelalderen Pag var svært ofte scene av hyppige sammenstøt mellom innbyggerne i øya Rab og fra Zadar. På slutten av det 12. århundre, etter fallet til Kesa, overtok den gamle byen Pag den ledende rolle på øya. - Fra 1409 til 1797 Pag var under styret til Republikken Venezia, etterpå delte den samme skjebne som resten av Dalmatia under Østerrikske styre. Etter den tysk-italienske okkupasjonen i 1941, falt den under den italienske regelen, senere okkupert av tyskerne. I 1945 vart øya annektert til Kroatia.

 

Den gamle folketradisjon er delvis bevart: tunes (etter samme melodien, den type sang kalt «na kanat"), både heroisk og de elsker dem, tradisjonelle danser ("Po starinski", "po paski", " ringen av Pag ") i Pag og Novalja (" Po naski "). Tradisjonell kunst av øya er sydd kniplingane som vert laga av Pag (den kniplingane som vert laga skolen ble grunnlagt i 1906) og hekle kniplingane som vert laga av Novalja.

 

Uavhengig av værforhold, er øya tilgjengelig gjennom Pag Bridge fra Cape Osjak på fastlandet (nær Miletici) til Kapp Fortica på øya (nær Miskovici), 20 km fra byen Pag, midt på øya. Om vinteren, det bora blåser fra Mt. Velebit kan forstyrre fergetider.

 

Så Pag kan gi alle en riktig form for både ferie, men ikke minst en kulturell opplevelse for de som velger å feriere her..

 

Pag

 

Broen som knytter Pag til fastlandet

 

"Pagost" og skinke fra Pag

 

 

 

 

 

Denne siden er under oppdatering! send mail på ole@elektrotema.com for info om utleiemuligheter

 

mvh

 

FerieKroatia.com